محسن
محسن همایونی

طراحی، پیاده‌سازی، مدیریت و راه اندازی سازمان‌ یا واحد فروش مشاور، مدرس و توسعه دهنده کسب و کار مشاور و مدرس فروش و بازاریابی دارای مدرک MBA (فوق لیسانس اجرایی) در زمینه تبلیغات و بازاریابی دارای مدرک DBA (دکترای اجرایی) در زمینه مدیریت، توسعه و بهبود کسب و کار عضو رسمی انجمن راهبردی ایران عضو رسمی باشگاه مدیران ایران عضو رسمی کمیسیون بهبود و توسعه‌ی کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان
همین حالا با من تماس بگیرید.

ورود | ثبت نام
صفحه اصلی | دانلودها | آموزش مجازی | فایل‌های صوتی آموزشی | فایل صوتی چگونه یک مذاکره حرفه ای داشته باشم؟- قسمت ششم

فایل صوتی چگونه یک مذاکره حرفه ای داشته باشم؟- قسمت ششم


مبلغ قابل پرداخت: رایگان

برای دانلود وارد شوید

 

این فایل از مجموعه فایل‌های صوتی با موضوع مذاکره تحت عنوان «فایل صوتی چگونه یک مذاکره حرفه‌ای داشته باشم؟» دراین سایت قرار داده شده است.

 

مذاکره و فروش یا کلا بحث مذاکره چیز عجیبی نیست ما در طول روز همواره در حال مذاکره هستیم.مذاکره با خانواده با دوستان، همکاران و حتی با خود، مذاکره کلید قفل ارتباط است.

 

درمذاکره باید ۴ مورد را تحت پوشش قرار دهیم:

1ـ حوزه ارتباطات :

 در مذاکره یک سری پیام‌ها به طرف مقابل داده می‌شود و یک سری پیام از طرف مقابل می‌گیریم که ممکن است این پیام‌ها کلامی یا غیرکلامی باشند.

2: ارائه :

معرفی کردن خودم ، معرفی محصولم که البته متاسفانه یکی از مشکلات ما مهارت ارائه است .

3ـ  متقاعدسازی:‌

کسی مذاکره کننده خوبی می‌شود که بتواند طرف مقابل را متقاعد کند متقاعدسازی مهارت مهمی است که حتما باید آموزش ببینید.

4ـ مذاکره وفروش:

چانه زنی ، امتیاز دادن و امتیاز گرفتن است که تکنیک های چانه زنی یک نوع بازی است و دارای قواعد چانه زنی خاص خودش رادارد بایدبه چانه زنی به عنوان یک نوع بازی نگاه کرد. یکبازی که هردوطرف حالشان خوب است .

ارتباط کلامی :

یعنی از طریق ویس، صوت و پشت تلفن باهم در ارتباط هستیم .

ارتباط غیرکلامی:

وقتی نشستیم باکسی حرف بزنیم به ایشان نگاه کنیم و با نگاه کردن به آدم‌ها حس خوب دست می‌دهد یکی از ضعف‌های درمذاکره این است که ما ارتباط چشمی برقرارنکنیم.

مذاکره کننده حرفه‌ا‌ی باید بتواند احساسات افراد را از چهره آن‌ها بخواند.

همیشه در تمامی موارد هم‌سیگنال‌های غیرکلامی با بدن ما نیستند بعضی مواقع حتی با چیدمان اتاق هستند که اگر به طور مثال اتاقمان را جوری چیدمان کنیم که مشتری باید خیلی پایین‌تر بنشیند و من اینجوری به ایشان نشان می‌دهم که تو ضعیف‌تراز بنده هستید و خیلی مهم نیستید.

اگر بخواهم مذاکره خوبی داشته باشم باید چه ویژگی داشته باشم؟؟

به طور مثال من اگر بخواهم در جمعی شوخی کنم باید حواسم باشد چه کسانی از شوخی بنده ناراحت می‌شوند و حتی چند نفر خوششون می‌آید.

اعتماد کردن :

افرادی که خیلی زود اعتماد می‌کنند قطعا مذاکره کننده خوبی نیستند و امکان دارد ببازند و حتی افرادی هم که اعتماد نمی‌کنند هم باز مذاکره کننده موفقی نیستند.

هنر نه گفتن خیلی مهم است و ما متاسفانه در فرهنگی زندگی می‌کنیم که نمی‌توانیم به راحتی به افراد  نه بگوییم مثلا اگر دوستی ازما پول بخواهد قرض بگیرد، ما نمی‌توانیم به او نه بگوییم و هنر نه گفتن در مذاکره خیلی موثر است.

یک سری استاندارهای رفتاری در مذاکرات هستند که باید اموزش ببینیم:

1ـ مدیریت امیتاز دادن :

در مذاکره باید بلد باشیم بسته امتیاز را چطور ارائه بدهیم امتیاز نه دادنی است و نه گرفتنی، بلکه امتیاز خریدنی است .

مثلا بعضی فروشنده‌ها 10 در صدتخفیف را آنقدر قشنگ می‌فروشند که مشتری از ته دل احساس رضایتمندی می‌کند ولی بعضی‌ها 30 درصد هم جوری می‌فرشند که طرف اصلا به چشمش نمی‌آید.

2ـ فشار زمانی:

در مذاکره طرف بیشتر وقت خود را به مذاکراتی میگذراند که برای قرارداد و موضوع اصلی مفید نمیباشد و بعد بسیار عجله‎ای چند دقیقه آخر میخواهد قرارداد را ببندد و اینجا نکته‎ای بسیار مهم این هست که در مورد قراردادها باید به صورت حضوری صحبت بشود چون امکان دارد بیشتر رابطه های این مذاکره کنندگان از طریق تلگرام و فضای مجازی اتفاق افتاده است.

3ـ مذاکره مجازی :

مذاکره مجازی را کاملا باید بشناسیم چون ما ارتباطات بسیار زیادی که با شرکتها یا مجموعهها برقرار میکنیم از طریق نامه ، فکس، و فضای مجازی اتفاق افتاده است و فقط برای قرارداد حضوری خدمت یکدیگر میرسیم و باید کاملا ارتباطات مجازی را بشناسیم و یاد بگیریم تا بتوانیم یک مذاکره موفق را آغاز کنیم تا به قرارداد برسد .

اینکه ما گمان میکنیم رسیدن به بعضی قراردادها و مذاکرات محال است بیشتر برای این است که برای خود عذری آورده باشیم و ما با این مجموعه فایل ها عذر را کنار میگذاریم که بتوانیم با برنامهریزی در مذاکره موفق شویم .

برگرفته از سایت استاد شعبانعلی