محسن
محسن همایونی

طراحی، پیاده‌سازی، مدیریت و راه اندازی سازمان‌ یا واحد فروش مشاور، مدرس و توسعه دهنده کسب و کار مشاور و مدرس فروش و بازاریابی دارای مدرک MBA (فوق لیسانس اجرایی) در زمینه تبلیغات و بازاریابی دارای مدرک DBA (دکترای اجرایی) در زمینه مدیریت، توسعه و بهبود کسب و کار عضو رسمی انجمن راهبردی ایران عضو رسمی باشگاه مدیران ایران عضو رسمی کمیسیون بهبود و توسعه‌ی کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان
همین حالا با من تماس بگیرید.

ورود | ثبت نام
صفحه اصلی | مقاله ها | مطالب | نظرات مردمی درباره ی مهریه و دخالت قانون در آن
.

مطالب

نظرات مردمی درباره ی مهریه و دخالت قانون در آن

نظرات مردمی درباره ی مهریه و دخالت قانون در آن

توسط محسن همایونی

 

نظرات مردمی درباره ی مهریه و دخالت قانون در آن

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که مردان یا زنان چه نظراتی درباره ی مهریه و دخالت قانون در آن دارند؟ و به دنبال آن ، تصور می کنید که آنها چه جوابی دارند؟

حتما اگر این نظر سنجی در بین مردم انجام شود و هر جنسی در هر سنی ، نظری داشته باشد، می توان جمع بندی ای انجام داد که بتواند راهگشا در حل مشکلات در این زمینه باشد...

موسسه ی افکارسنجی ملت، پیرامون مهریه و مداخله قانون در آن، نظر سنجی خود را در بازه ی زمانی 4 روزه، اعلام کرد : طبق این نظرسنجی پنجاه و هفت و نه درصد مهریه را در زندگی زناشویی مهم نمی‌دانند. شصت و سه و چهار درصد معتقدند مردان در زمان تعیین مهریه، مقدار آن را چندان جدی نمی‌گیرند.

به نظر می‌رسد هرچه به عقب برگردیم، ردپای دادگاه و زندان و حبس و دعوا و درگیری و کشمکش‌های بین زن و شوهر‌ها بر سر مهریه را کمتر می‌بینیم. مهریه‌های کلان یا مهریه‌های غیرمعقول کمتر در بین خانواده‌ها جریان داشت و همه چیز طبق سنت و عرف و با یک رویکرد معقولانه پیش می‌رفت. از چند هزار سکه طلا یا چند کیسه بال مگس خبری نبود. حالا، ولی سال هاست که حرف و حدیث درباره این موضوع و حتی اصل و اساس آن زیاد است. حاشیه هم فراوان دارد.

سال گذشته بار‌ها خبر‌هایی منتشر شد از تجمع مردان معترض مقابل مجلس. مردانی که به نحوه تعیین میزان مهریه، قانونی بودن به اجرا گذاشتن آن و تحمل حبس اعتراض داشتند و اصل حرفشان این بود که چرا قانون محدودیتی برای تعیین میزان مهریه قائل نمی‌شود تا از حبس کشیدن مردان جلوگیری شود؟

جبهه مخالف هم معتقد بود چرا این آقایان معترض، همان ابتدای کار همه قول و قرار‌ها را قبول کردند یا چرا چشم و گوششان را قبل از امضا زدن پای برگه صورت ازدواج، باز نکردند تا عدد درج شده را درست بخوانند؟ این میان توجیهات دیگری هم وجود دارد؛ توجیهاتی نظیر اینکه مهریه برای زن تنها مستمسک برای حفظ زندگی یا خروج از آن است و نباید برای آن حد و حدود تعیین کرد. مسائلی که همیشه حرف و حدیث درباره آن زیاد است و به نظر می‌رسد همچنان هم ادامه داشته باشد.

این حاشیه‌ها البته سال گذشته تا جایی پیش رفت که طرح تعیین سقف ۱۴ سکه برای بدهکاران مهریه به مجلس رفت و سروصدای زیادی کرد، اما حالا چرا دوباره بحث مهریه پیش آمده است؟ مؤسسه افکارسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به تازگی نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرده که در آن به افکارسنجی در حوزه مهریه و نظر مردم درباره مداخله قانون در آن پرداخته است. این نظرسنجی در بازه زمانی ۳۱ اردیبهشت ماه تا ۴ خردادماه سال ۱۴۰۱ انجام شده است. جامعه آماری آن، همه افراد ۱۸ سال و بالاتر در کل کشور بوده اند.

در این پیمایش تعداد ۱۰۲۰ پرسش نامه به روش تلفنی از این جامعه آماری گردآوری شده است و چند سوال از شرکت کنندگان در این نظرسنجی پرسیده است. برای نمونه سوال‌هایی مانند اینکه از نگاه شما چه تعداد سکه به عنوان مهریه معقول و متناسب است؟ حتما باید پای سکه در میان باشد؟ آیا مهریه تسهیل کننده زندگی خانم هاست و برعکس برای مردان دشواری به بار می‌آورد؟ و نظایر آن که طبق این نظرسنجی پنجاه و هفت و نه درصد مهریه را در زندگی زناشویی مهم نمی‌دانند. شصت و سه و چهار درصد معتقدند مردان در زمان تعیین مهریه، مقدار آن را چندان جدی نمی‌گیرند.

بر اساس این نظرسنجی تعداد مناسبِ سکه برای مهریه از دیدگاه مردم به طور میانگین ۹۴ سکه است. نتایج دیگر می‌گوید هشتاد و یک و نه درصد معتقدند برای گرفتن مهریه، قانون باید به زنان کمک کند. ۳۹/۸ درصد از مردم، مؤثرترین اقدام دولت برای کاهش میزان مهریه را تعیین سقف قانونی برای آن می‌دانند. بیست و شش و دو درصد گفته اند دولت هیچ اقدامی نکند. از نظر شصت و هفت و نه درصد از مردم، بخشیدن مهریه در زمان طلاق می‌تواند به زنان در گرفتن حق نگهداری از فرزندان کمک کند. همچنین هفتاد و پنج و نه درصد از مردم معتقدند بخشیدن مهریه می‌تواند به زنان کمک کند تا راحت‌تر طلاق بگیرند.

. پایان مطلب .

.

0 دیدگاه ارسال شده است

.